top of page

VIDEO: Misinformation: The New Public Health Crisis


V dnešním článku bychom vám chtěli doporučit ke shlédnutí další zajímavé video ze série TEDx Talks. Tématem přednášky Emersona Brookinga jsou dezinformace jako nová krize veřejného zdraví. V jejím průběhu se dozvíte, co přesně dezinformace jsou, koho ohrožují nejvíce, kdy mohou mít fatální následky a jak se proti nim bránit.




Emersonova videopřednáška má téměř dvacet minut a zaměřuje se na nárůst dezinformací a hlavně na to, jak tento společenský problém řešit. Emerson T. Brooking je stálým spolupracovníkem Laboratoře digitálního forenzního výzkumu při Atlantic Council a spoluautorem knihy "LikeWar: The Weaponization of Social Media". Naposledy působil jako výzkumný pracovník v Radě pro zahraniční vztahy. Přitom byl nejmladším výzkumným pracovníkem za celou generaci, který byl takto jmenován.

Působil také jako poradce pro informační válku v Radě pro národní bezpečnost a ve zpravodajské komunitě USA. Jeho texty byly publikovány mimo jiné v časopisech Foreign Affairs, WIRED a Rolling Stone.

Brooking byl nedávno zařazen do žebříčku časopisu Forbes "30 pod 30". Vystudoval politologii a klasická studia na Pensylvánské univerzitě.




bottom of page