top of page

Smrt roku 2021!


Máte pocit, že rok 2021 nebyl úplně nejvydařenější? Tak to nejste sami. Po úspěchu dokumentární komedie Smrt roku 2020! (v originále Death to 2020) se tvůrci populárního seriálu Black Mirror vracejí s pokračováním pro uplynulý rok 2021, ve kterém se znovu setkáme s novými i starými známými postavami a jejich problémy. Na zhruba hodinový film dostupný na Netflixu se ale můžete bez obav podívat i v případě, že jste první díl neviděli.



Film sestává ze záběrů skutečných událostí posledních dvanácti měsíců, na které postupně reagují fiktivní postavy. Mezi nimi samozřejmě nemůže chybět několik, které jsou silně ovlivněny fake news nebo konspiračními teoriemi. Patří mezi ně například pravicová televizní hlasatelka Madison Madison, která má vlastní diskusní pořad, dále pak příznivkyně hnutí QAnon a podporovatelka Donalda Trumpa Kathy Flowers a nakonec průměrná britská občanka Gemma Nerrick, pro kterou jsou sociální média a televize hlavním zdrojem informací. Každá z těchto žen i dalších vystupujících smyšlených postav popisuje události uplynulého roku ze svého pohledu.


Film rok 2021 shrnuje za pomocí černého humoru, sarkastických poznámek a poměrně absurdních scén. Pokud jste tedy připraveni se nelehkému roku zasmát, podívejte se na trailer:






bottom of page