top of page

Detektivní thriller Hříšnice


Detektivní seriál Hříšnice (The Sinner) podle knihy německé autorky Petry Hammesfahra pojednává o starším detektivovi Harrym Ambrose (Bill Pulman), který se ujme zvláštního případu vraždy mladého kluka Frankieho. Podivný je v tom, že mladíka zabije nožem Cora Tannettiová (Jessica Biel) a to na veřejné pláži před zraky cizích lidí a hlavně před jejím malým synem a manželem. Případ se zdá být jasný, protože Cora se okamžitě přizná, ale netuší, proč tento čin spáchala. Harrymu to přijde zvláštní a rozhodne se Coře pomoct, i přesto, že by to měl být on, kdo jí dostane za mříže.


Další série jsou každá o jiném případu, ale ve všech figuruje postava detektiva Harryho Ambrose. Ačkoliv se zdá, že za vraždu jsou jasně zodpovědní určití lidé, opak je pravdou a vše je mnohem víc zamotané, než se může na první pohled zdát. Seriál velmi dobře pracuje s napětím a atmosférou a divák do poslední chvíle neví, jak to všechno skončí.


Autorka scénáře a knihy, kterou je seriál inspirovaný Petra Hammesfahra, získala několik ocenění za svoji práci, včetně Ceny za zločin ve Wiesbadenu a Porýní literární ceny. Režie seriálu se zhostilo velké množství režisérů, mezi nimiž je i Brad Anderson (Tísňová linka, E. A. Poe: Podivný experiment). Krimi můžete zhlédnout na online platformě Netflix.



bottom of page