top of page

Nejlepší restaurace v Praze


Naše hlavní město je oblíbenou destinací pro milióny turistů ročně. Ještě aby ne, když je Praha jedním z nejkrásnějších měst světa a je plná historických památek, přírody a také skvělých podniků. V tomto článku se zaměříme právě na oblíbená místa, kde se v Praze můžete dobře najíst, napít a neutratíte celou svoji výplatu.



St. Martin

Jídlo, víno, pohoda a jazz. Tak se prezentuje příjemná restaurace St. Martin kousek od Pražského hradu na ulici Vlašská 7 na Malé Straně. Ačkoliv se může zdát, že na takové adrese bude draho, opak je pravdou. Výborný hovězí flank stejk s pečenými brambory, salátkem a omáčkou vás vyjde na krásných 250 korun. Podobně cenově se pohybují i další jídla. Kromě stejku si zde můžete dát burgery, mini smažené sýrečky s hranolkami či salát s kozím sýrem a řepou. Menu mají opravdu rozmanité a najdete zde jídla od české kuchyně až po čistě vegetariánské varianty. Polední menu podávají od 11 hodin do vyprodání zásob.



Old Hanoi

Vietnamská restaurace Old Hanoi na ulici Štefánikova 3 kousek od nákupního centra Nový Smíchov se pyšní skvělým interiérem, výborným typicky vietnamským jídlem a příjemnou obsluhou. Můžete si zde dát klasickou polévku pho, letníky a smažené závitky či pad thai. Vše lze jak v masové tak ve vegetariánské variantně. Kromě toho mají také své vlastní speciality, jako jsou restované kalamáry, škeble či karamelizovaná ryba basa s vepřovou krkovicí. Na pití nabízí různé čaje nebo opravdu chuťově vyladěné ledové čaje či limonády. Mají také polední menu, kdy mají většinu jídel za lepší cenu.



Stejkárna

Řetězec stejkových restaurací Stejkárna se už i podle názvu zaměřuje na stejky z hovězího masa. Podnik nabízí všechny druhy hovězích stejků, buď zvlášť anebo v rámci dvou velikostí prkének. Na tom větším najdete po 100 gramech sedm druhů stejků a dvě omáčky vašeho výběru. Přílohy k masu mají také velmi rozmanité a tak si kromě klasických hranolků nebo listového salátku můžete dát restovanou kukuřici na másle nebo fazolové lusky se slaninou. V nápojovém lístku kromě kávy, klasických nealkoholických nápojů nebo panáků najdete i lepší francouzská a italská vína. Restaurace nabízí i polední menu a nachází se v Holešovicích, Dejvicích a na Vinohradech.


bottom of page