top of page

Nejlepší snídaně v Olomouci


Snídaně. Pro některé základ dne, bez kterého neumí fungovat, pro jiné speciální příležitost vyrazit si ven. V Olomouci je hned několik míst, kde si můžete dát skvělé kafe a zároveň se dobře nasnídat. Tady je pár z nich.





Bistro Paulus

Toto relativně nové bistro se nachází na Tř. Kosmonautů v Envelopa Office center a kromě výtečných snídaní nabízí také polední menu. Snídaně mají teplé i studené a kromě klasického croissantu nebo selského jogurtu s domácí granulou a ovocem mají také míchaná vajíčka, omeletu s kozím sýrem nebo ne tak běžné pašírované vejce ve skle. Snídaně se podívají od 7:30 do 10 hodin a o víkendu je zavřeno.


Cafe New One

Designové cafe přímo v centru Olomouce se nachází na Tř. Svobody 21 a na snídani si u nich můžete dát jak vločkovou, tak špaldovou kaši či oblíbené vejce Benedikt nebo Florentine bez masa. Pro milovníky sladkého mají vafle s nutelou nebo Spirulina Bowl. Kromě snídaní mají i výborné polední, ale i klasické menu především s těstovinovými jídly. Otevřeno je od pondělí do pátku a snídaně se podávají v dopoledních hodinách.


KAFE JAK LUSK

Kromě výborné kávy z výběrových zrn tato kavárna přímo na Náměstí hrdinů na ulici Třída Svobody 4 podává snídaně, dortíky a pochutiny ke kávě. Můžete si zde dát Acai bowl anebo avokádový či sýrový chlebík zapečený do křupava. To vše po celou otevírací dobu kavárny.


Bistro Helen

Bistro Helen přímo v Šantovce v horním patře vedle restaurace Lobster nabízí skvělé a chutné snídaně a to i pro zákazníky s bezlepkovou intolerancí. Vejce Benedikt, vaječná omeleta či ovesná kaše a farmářský jogurt ovocem. Klasiky, které nasytí a neomrzí. Bistro nabízí i polední menu či row a bezlepkové dezerty. Snídani si můžete dát od pondělí do pátku mezi 8 a 10 hodinou.

bottom of page