top of page

Případ Amber Heard vs. Johnny Depp a domácí násilí


Co nám právě probíhající případ herečky Amber Heard a herce Johnnyho Deppa může říct o tom, jakým způsobem přistupujeme k obviněním z domácího násilí? Soudní pře výše zmíněných herců je v současné době nejvíce medializovaným případem, zabývající se touto problematikou.


Když před několika lety Amber Heard obvinila z domácího násilí svého ex-manžela, Johnnyho Deppa, svět jí uvěřil a postavil se za ni. Johnny Depp následně přišel o svou roli Grindelwalda v sérii „Fantastická zvířata“, aniž by proběhl soudní proces, ve kterém by byla potvrzena nebo vyvrácena jeho role jako násilníka.


Časem ovšem vyšly na povrch nové skutečnosti. Například audionahrávka, ve které Amber Heard verbálně útočí na Johnnyho Deppa a přiznává se k tomu, že jej praštila. K této nahrávce se přidalo několik dalších okolností, například fakt, že Heard při rozvodu získala 7 miliónů dolarů, které slíbila věnovat charitě, ale nikdy tak neučinila. Hromadící se skutečnosti, mluvící v Deppův prospěch, pomalu veřejné mínění obrátily.


Je důležité věřit obětem násilí, když vystoupí se svými obviněními na povrch, jak nám ukázaly kauzy me too posledních let. Pokud se ovšem podíváme na problematiku domácího násilí, vidíme, že jsou to právě mužské oběti domácího násilí, jejichž výpovědi jsou zpochybňovány, nebo zlehčovány, jak nám ukazuje i případ Amber Heard a Johnnyho Deppa.

bottom of page