top of page

Piklírna aneb co kdyby byly konspirační teorie pravdivé?


Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký by byl náš svět, kdyby byly mnohé známé konspirační teorie nakonec pravdou? Co když je přistání na Měsíci jen pouhý podvod a ještěří lidé naopak skutečně existují? A kdo by za tím vším stál a co by z toho měl? Odpovědi na tyto otázky nabízí nový seriál Inside Job (v češtině uvedený jako Piklírna), který si dělá srandu z nejrůznějších konspiračních teorií. Hlavní hrdinkou je geniální vědkyně Reagan, která je při svých pracovních povinnostech obklopena veselou partou podivných kolegů.



Děj této animované komedie z pracovního prostředí se odehrává v alternativním světě, kde je mnoho konspiračních teorií skutečných. Jejím středobodem je americká stínová vládní organizace Cognito, Inc., která se snaží ovládat svět a udržet všechny konspirace v tajnosti. V tom Reagan pomáhají nový zaměstnanec Brett, drbající kolegyně Gigi, hybrid delfína a člověka Glenn, úzkostný biochemik Andre a sarkastický houbovitý organismus Magic Myc.



Seriál vyšel v roce 2021 na Netflixu a má pouhých deset půlhodinových epizod, takže ho zhlédnete velmi rychle. Tématicky připomíná seriály Rick and Morty, ačkoliv je mnohem slušnější, a Futuramu, jeden z nejznámějších animovaných seriálů o budoucnosti. Na vzniku Piklírny se podíleli také spolutvůrci populárních seriálů Gravity Falls (česky Městečko záhad) a BoJack Horseman.

bottom of page