top of page

Otevření obchvatu Slatiňany-Chrudim


Neskutečnou úlevu zažívají obyvatelé měst Slatiňany a Chrudim, kteří velice oceňují nově vzniklý obchvat kolem jejich bydlišť. Již dva měsíce otevřená rychlostní silnice I/37, která měří 4,6 kilometru osvobozuje tato města od neustálých kolon a nadměrného hluku, které utiskovaly veškeré obyvatelstvo.



Podle místních, kteří bydlí v těsné blízkosti hlavní silnice, projíždějící kamiony vytvářely mohutné otřesy. Podle statistik z roku 2016 městem Slatiňany projelo více než dvanáct tisíc aut denně, z toho dva tisíce nákladních aut. Město Chrudim je také z části osvobozeno nadměrným počtem projíždějících vozů.


Silniční ruch stále narušují vozidla jedoucí z Čáslavi a okolních průmyslových zón. To by se mělo

v dohledné budoucnosti též snížit vytvořením severozápadního obchvatu. Účastníci dopravy si tuto nově vzniklou komunikaci pochvalují, jelikož snížila dobu jízdy vozidla ze Slatiňan do Pardubic o celých dvacet minut. Nevýhodou je, že velká část obchodů tímto ztratí většinu svých zákazníků. Jedním z těchto obchodů je Zmrzlina Slatiňany, která již několik let získává velikou oblíbenost svých zákazníků.

bottom of page