top of page

Letecké spojení z Ostravy do Varšavy se vrací!


Již 28. března 2022 obnoví polská letecká společnost LOT Polish Airlines pravidelné spojení mezi Ostravou a Varšavou, hlavní městem Polska. Tato linka bude provozována pětkrát týdně, cestující z Moravskoslezského kraje a okolí se tak pohodlně dostanou nejen do Varšavy, ale i do mnoha dalších destinací v celé Evropě, Severní Americe a Asii. Linka se vrací v ideální čas, kdy se cestovní opatření výrazně rozvolňují.


Spojení z ostravského letiště Leoše Janáčka do Varšavy bylo zahájeno již v říjnu 2020, kvůli koronavirovým omezením a nedostatečné poptávce bylo několikrát přerušeno. Nový letový řád je koncipovaný tak, aby se cestující s jedním přestupem dopravili do cílového letiště. Kromě oblíbených evropských měst se stávají dostupnými i vzdálenější destinace jako New York, Chicago, Toronto či Soul. Celkově se tak nově z Ostravy nabízí osmdesát destinací.


Kromě této linky mají cestující možnost z Ostravy vycestovat i na brzkou letní dovolenou, cestovní kanceláře totiž zahájily letní sezónu již na konci února prvními lety do egyptské Hurghady. Pravidelné spojení mezi Ostravou a Londýnem pak dlouhodobě nabízí nízkonákladová společnost Ryanair.




bottom of page