top of page

Deník, který ti pomůže zlepšit sám sebe


Dnešní doba je hektická, náročná na psychiku, a proto je důležité, abychom o sebe pečovali. Jednou z mnoha věcí, kterou pro sebe můžeme udělat mimo různá cvičení, zdravou stravu nebo meditaci je to, že si pořídíme The Five Minute Journal a každý večer a ráno si do něj budeme zapisovat. Podle jeho tvůrců Mimi Ikonn a Alexe Ikonn je skvělým nástrojem ke šťastnějšímu životu a díky němu se stanete všímavějšími.


Deník funguje na principu psaní jen krátkých odpovědí na otázky, které jsou na každé straně stejné. Strany jsou pak rozdělené na ranní zapisování a večerní zapisování, nahoře je datum a krátká afirmace. Ráno na vás vždy čekají tři věci, za které jste vděční, tři věci, co by udělaly tento den lepší a vaše vlastní denní afirmace. Večer pak nejlepší věci, které se ten den staly a co jste se naučili. Všechny tyto otázky a poznámky vás mají vést k tomu, že budete víc přemýšlet nad svým životem, budete vděčnější a váš život by měl být nakonec šťastnější.


Pětiminutový deník je určený i pro lidi, kteří si normálně deník nepíší a nebaví je psát dlouhé texty. Naučíte se díky němu držet vaši závazků a uvědomíte si, že váš život je vlastně skvělý. Možná lepší, než si myslíte.

bottom of page