top of page

Cestujte do historie s Assassin´s Creed


Cestování je v dnešní době běžnou součástí života moderního člověka. Hraní nejrůznějších videoher jakbysmet. Co jste ale možná nevěděli, je to, že díky světoznámé hře Assassin´s Creed můžete virtuálně cestovat do nejrůznějších světových lokací a to ještě do historie. Od Křížových výprav přes Francouzskou revoluci až do Starého Egypta či Řecka. To všechno a mnohem více můžete objevit trošku jinak právě přes hry Assassin´s Creed.


Historicko-akční videoherní série Assassin´s Creed je známá po celém světě a je jednou z nejúspěšnějších herních sérií vůbec. Ještě aby ne. Herní mechanizmus, spletitý příběh plný zajímavých postav, lokací a úžasná grafika dělají z hraní nezapomenutelný zážitek. Co je ale potřeba vypíchnout úplně nejvíc je prostředí a místa, která se ve hře nachází. Ať už lozíte v Egyptě po pyramidách v Gíze nebo v Anglii po Big Benu, máte pocit, že jste právě na místě, protože propracovanost a každý detail je naprosto parádní. Díky této herní sérii například uvidíte ještě nezničenou katedrálu Notre Dame anebo si popovídáte s řeckým filosofem Pythagorasem. A ještě se přiučíte něco o historii.


Série se skládá z dvanácti hlavních her, z nichž je nejnovější Assassin´s Creed Valhalla, která vyšla v listopadu 2020 a odehrává se v období Vikingů především v Anglii. Kromě her vyšlo několik filmů, knih a komiksů. Hry vychází jak na obě konzole, tak na počítač.

bottom of page