top of page

Záhady lidské mysli


Netflix se ve spolupráci s Vox snaží o kvalitní vzdělávací pořady a jedním z nich jsou bezpochyby i Záhady lidské mysli (v originále The Mind, Explained), která osloví všechny diváky, kteří se někdy zamysleli nad tím, co se asi odehrává v jejich hlavě. Desetidílný dokumentární seriál se zabývá různými tématy, od paměti a snů přes psychedelické látky až po kreativitu a vymývání mozku. V souvislosti s fake news, hoaxy a konspiračními teoriemi je nejzajímavější právě desátý díl o brainwashingu.


Všechny díly mají zhruba dvacet minut, takže jejich sledování je ideální pro ty, kteří nemají moc času, ale rádi by se dozvěděli více o zajímavých tématech souvisejících s lidskou myslí. Na Netflixu si drží pěkných 85 %. Seriál je volným pokračováním naučného seriálu Máme jasno (v originále Explained), který se zábavnou formou věnoval opravdu nejrůznějším oblastem lidského vědění, například kryptoměnami, k-popem, astrologií, diamanty, pohádkami nebo třeba vlajkami.


V díle o vymývání mozku se dozvíte více o tom, co je to vymytý mozek a co se děje v mysli člověka, který změní svoje smýšlení. Epizoda se věnuje také vzestupu satanismu v 80. letech minulého století a moderním konspiračním teoriím včetně QAnon.


Podívejte se na trailer!




bottom of page