top of page

Falešný Miloš Zeman propaguje seriál HBO


Televizní stanice HBO zvolila pro svůj seriál Bez vědomí z roku 2019 poměrně netradiční způsob propagace. V reklamním spotu totiž vystupuje falešný Miloš Zeman, současný prezident České republiky. Cílem zveřejněného projevu je kromě nalákání diváků ke sledování seriálu také upozornění veřejnosti na to, jak nebezpečně přesvědčivé mohou dnešní technologie být.



Podívejte se na video níže. Poznali byste, že se jedná o podvrh?



Propagovaný seriál Bez vědomí se nevěnuje moderním technologiím ani fake news. Jedná se o fiktivní drama odehrávající se v roce 1989. Se zveřejněným videem ho pojí pouhý fakt, že ne vše je nakonec takové, jak se může na první pohled zdát. Tvůrci postavu prezidenta republiky využili pouze pro demonstraci současných technických možností, kterých lze při manipulaci s videem a prezentování informací využít.


"Všechny nás přece již tři dekády pojí stejná touha žít ve zdravé a hrdé společnosti, založené ne snad nutně na lásce, ale nepochybně na pravdě. Ale co když ve skutečnosti žijeme v bezvědomí? V bezvědomí, kde se pravda mění v lež mrknutím oka?" ptá se publika falešný prezident, který se na konci videa promění v herce Jana Vlasáka. Hlas prezidentovi propůjčil imitátor Petr Jablonský.


bottom of page