top of page

Billie Eilish se stala obětí fake news


Dvacetiletá americká zpěvačka Billie Eilish, která se do povědomí veřejnosti dostala díky zamilované písni Ocean Eyes a následně vydala alba When We All Fall Asleep, Where Do We Go? a Happier Than Ever, se stala obětí falešných zpráv zveřejněných na sociální síti Twitter. Samotná Billie se k tweetu nevyjádřila, na nepravdivost citovaného úryvku z údajného rozhovoru ale upozornili její fanoušci i bratr Finneas.


Událost se odehrála v roce 2021, kdy se na Twitteru objevil screenshot, který vypadal jako z reálného rozhovoru. V něm se tehdy devatenáctiletá Billie reportérům údajně svěřila s tím, že propukla v pláč, když si uvědomila, jak je bohatá.


"Když jsem zbohatla, mohla jsem si vyplakat oči, chtěla jsem být chudá, abych se mohla ztotožnit s většinou svých fanoušků," zněla slova, které příspěvek Billie vložil do úst. "Pořád chci být na mizině a chudá, vypadá to opravdu zábavně a roztomile."


Ačkoliv byl tweet následně smazán, začal se virálně šířit a Billie od svých fanoušků schytala ostrou kritiku. "Nechápu, jak moc musí být Billie odtržená od reality, když chce být chudá," okomentoval rozhovor jeden z uživatelů.


Ačkoliv se Billie k falešné zprávě nevyjádřila, její tým se postaral o to, aby byl účet, který zprávu šířil, smazán. Podporu jí vyjádřil také její bratr Finneas. Určitě se ale dodnes najdou lidé, kteří stále věří tomu, že Billie tato slova opravdu pronesla.



bottom of page