top of page

Co vidět a zažít v Barceloně


V předchozím článku jsme si řekli něco o Antonim Gaudím a památkách, které vytvořil a které je až povinností navštívit, pokud budete v Barceloně. V tomto krásném městě, je ale mnohem více míst k navštívení a prozkoumání. Tady je několik z nich.






Barri Gòtic (Gothic Quarter)

Úzké uličky, malebné náměstí a středověké a starověké římské stavby. To vše a mnohem více je španělská Gotická čtvrť, která je už po 2000 let duchovním a světským centrem Barcelony. Srdcem celé čtvrti je katedrála La Santa Cruz y Santa Eulalia, postavená převážně mezi 13. a 15. stoletím. V jejím okolí je bludiště úzkých uliček, kde si turisté mohou koupit hezký suvenýr, něco dobrého na zub nebo jen vnímat atmosféru tohoto magického místa.


La Rambla: Sociální centrum Barcelony

Srdce barcelonského společenského života se nachází na široké ulici La Rambla plné restaurací, barů, ale také významných památek, jako je Palau Güell zapsaný na seznamu UNESCO a jeho autorem je Antoni Gaudí. Ulice se táhne od Plaça de Catalunya, kde stojí krásný románský klášter Santa Anna ze 12. století, až dolů k přístavu. Na své severovýchodní straně hraničí La Rambla s Barri Gòtic a v polovině ulice je Plaça Reial, krásné náměstí lemované palmami a obklopené historickými domy.


Pláž Bogatell

Jedna z nejlepších pláží Barcelony a vlastně i celého Španělska. Šest set metrů dlouhá pláž s jemným pískem nabízí příjemné prostředí k relaxaci, osvěžení i sportu. V blízkosti pláže se nachází velké množství hotelů a restaurací a něco malého na zub najdete včetně zmrzliny přímo na pláži.


Picasso Museum

Picassovo muzeum otevřeli v roce 1963 a zabírá pět středověkých paláců v Gotické čtvrti na Calle de Montcada, pojmenované po významné místní rodině z 12. století. Sbírka muzea se zaměřuje na díla vytvořená Pablo Picassem jako mladým umělcem. Obsahuje více než 4 tisíce děl a zahrnuje obrazy vytvořené od roku 1895, včetně děl jako je série Las Meninas.

bottom of page